„Последната планина“, Крис Терил, Велика Британија, 2021, 100’

„Последната планина“, Крис Терил, Велика Британија, 2021, 100’

Незаборавна приказна за алпинистот Том Балард (30), кој исчезна на Нанга Парбат, позната како „Планината-убиец“ во 2019 година. Том беше син на алпинистиката Алисон Харгривс, која исчезна на К2 во 1995 година.

 

Партнери

Поддржано од

Член на: