Презентации

Покрај филмска програма, Ехо организира и презентации на домашни и странски вљубеници во планините. Ви претставуваме дел од досегашните презентации:

Алберто Ости Гуераци и Алберто Шампликоти

„Не само Алпите“ – презентација за Апенините
 
Алберто Ости Гуераци (партнер во Едициони ил Лупо, писател на планински водичи) и Алберто Шампликоти (фотограф, снимател и писател) од Италија, ќе ни ги претстават Апенините. Овие планини во централна и јужна Италија, се ’рбетот на земјата и олтар на природни и културни бисери. Од карпестите, налик на Доломитите врвови како Гран Сасо, до  чудата на вулканот Монт Етна; од средновековните камени села како Санто Стефано ди Сесанио до археолошките планински локалитети како Алба Фученс, Апенините се постојано откривање и совршено игралиште, како за алпинистите, така и за љубопитните планинари.
 

Партнери

Поддржано од

Член на: