Победници на EХО Планинскиот филмски фестивал 2020

Нашето жири составено од Јержи Порембски (Полска), Руслан Вакрилов (Бугарија) и Илија Циривири (Македонија) ги донесе следниве одлуки, оценувајќи ја официјалната натпреварувачка селекција на ЕХО 2020:

Еверест – Тешкиот пат, Павол Барабаш 
Најдобар филм 

Сам, Франц Волтер
Најдобар краток филм

Од океанот до небото, Мајкл Дилтон
Најдобар игран филм
 
НЛО Живот, Јан Шиманек
Најдобар планински филм
 
Рајско (Патување кон замрзнати водопади), Даниел Блоер/Јонас Шилд/Николас Хојац 
Најдобар филм за качување 

Базбедност123, Јулија Гутвенигер/Флориан Кофлер 
Најдобар филм за култура и природа

Партнери

Поддржано од

Член на: