„Полиња на гревот“, Бернхард Браун, Австрија, 2022, 20’

„Полиња на гревот“, Бернхард Браун, Австрија, 2022, 20’

Приказна од Баварија за целосно посветен скијач, кој живее во комбе.
Режисерот за овој филм пишува: „Мојата зимска сезона беше поделена на три дела (Сонце, Снег и Каунертал) кои ги поврзува посебен тип на хумор. Исто така има и дел за специјално, 10-дневно патување во Источен Тирол во јануари 2021 година. Целосно снимен во австриските Алпи.
Помеѓу ски деловите, имам обид и во мојот тип на хумор. Иако со лош акцент, глумам осамен волк-кампер и се шегувам на ироничен начин со себе-самиот. Тоа е многу специфичен тип на хумор, кој и покрај мојот лош англиски јазик – не е далеку од вистината и е многу личен.

Партнери

Поддржано од

Член на: