„Зошто“, Симон Плецер/ Паули Тренквалдер, Австрија, 2021, 36’

„Зошто“, Симон Плецер/ Паули Тренквалдер, Австрија, 2021, 36’

Лоши временски услови, сурови услови, ризик од лавина. Зошто го правиме ова?
По неуспешна ски-експедиција во Таџикистан во 2019 година, професионалните фрирајдери Фабиан Ленч, Макс Кронек и Џои Хофман се обидуваат да дојдат до одговор на ова прашање, разговарајќи заедно со планинскиот водич и психолог Паули Тренквалдер. Тие разговараат за причините околу превземањето големи ризици во екстремните спортови и слободното експонирање на самите себе кон големи опасности.

Партнери

Поддржано од

Член на: