„Во воздух“, Луи-Џек, Велика Британија, 2022, 4’

„Во воздух“, Луи-Џек, Велика Британија, 2022, 4’

Качувајќи карпи со најтешки насоки, болдер качувачите, во својата бескрајна потрага во достигнувањето на бестежинска состојба се обидуваат да и’ избегаат на гравитацијата и во тие моменти го оставаат светот зад себе.
Ова е краток, метафизички филм во кој главната улога ја има еден од најдобрите качувачи од Велика Британија – Џим Поуп. Сниман е во иконскиот Лејк Дистрикт, а зачинет со возбудлива техно музика.

Партнери

Поддржано од

Член на: