„Лудиот Белгиец: продолжи со движењето“, Иван Дансмор, Белгија, 2021, 13’

„Лудиот Белгиец: продолжи со движењето“, Иван Дансмор, Белгија, 2021, 13’

Пандемијата со корона вурусот, го спречува авантуристот Луј-Филип Лонк да продолжи со своите експедиции, па така тој си смислува нов предизвик: во својата родна Белгија, да го искачи познатиот и многу екстремен сет на скалила – 135 пати. За време на овој предизвик, нурнуваме во неговите сеќавања и ја гледаме магијата и тежините при поминувањето на оддалечени места на Земјава, кои тој ги направил пеш.

Партнери

Поддржано од

Член на: