„Пред да умрам“, Марк Андерс/Раш Стрџис, САД, 2022, 11’

„Пред да умрам“, Марк Андерс/Раш Стрџис, САД, 2022, 11’

По смртта на нивниот татко, како резултат на Алцхајмеровата болест, членовите на Басел семејството, се борат со тешката одлука дали да откриваат или не, дали и тие го имаат тој ген. Од петте деца, Тристан Басел (36), е единствен кој се одлучува да го направи ДНК тестот. Овој инспирирачки, краток документарец , се фокусира на тоа како резултатите од овој тест, суштински го менуваат начинот на живот на Тристан.

Партнери

Поддржано од

Член на: