„Малата шума“, Паулина Мураторе, Аргентина, 2020, 9’

„Малата шума“, Паулина Мураторе, Аргентина, 2020, 9’

Мизу открива мал пријател во шумата и таа почнува да оди, секојдневно да го наводнува. Низ годините Мизу и малото дрво растат заедно. Еден ден, шумата се поплавува и дрвото успева да и’ го спаси нејзиниот живот.

Партнери

Поддржано од

Член на: