„Планина“, Јоке Олтхаар, Холандија, 2021, 80’

„Планина“, Јоке Олтхаар, Холандија, 2021, 80’

Патување во големите височини, видено низ очите на тројца, мистериозно поврзани планинари. По нивното случајно среќавање, ги следиме низ нивните лични одисеи. Нивото на концентрација кое го прикажуваат, со цел да ги избегнат грешките, го прави нивното искуство низ восхитувачките пејзажи - уште поинтензивно.

Партнери

Поддржано од

Член на: