„Оганот на љубовта“, Сара Доса, САД, 2022, 93’

„Оганот на љубовта“, Сара Доса, САД, 2022, 93’

Бестрашните француски научници, Катја и Морис Крафт, го посветуваат својот живот на откривањето на мистеријата на вулканите, бркајќи ги нивните огнови насекаде во светот и при тоа, тие ги прават едни од најспектакуларните фотографии било кога направени од таа сцена.
Раскажано низ објективите на овој пар, овој филм е визуелна романса која се случува на една интимна и прекрасна нота - истражувајќи при тоа како нивната споделена пасија, помогнала во истражувањата во 1970тите и 1980тите, кои помогнале во спасувањето на многу животи, но на крајот значело крај на нивните животи...

 

Партнери

Поддржано од

Член на: