Вести

„Моите сноуборд врвови“, Владимир Павлов, Бугарија

„Моите сноуборд врвови“, Владимир Павлов, Бугарија

Со повеќе од 25 години искуство во алпинизам и екстремен сноуборд, Владимир е еден од пионерите во овој спорт во Бугарија. Бордајќи во локалните масиви, како и во Алпите, Доломитите, Кавказот, Памир и Хималаите – неговите очи и соништа секогаш биле насочени нагоре, кон повисоки планини и поголеми предизвици. Дел од неговите зимски авантури и постигнувања се: бордање од Мон Блан (4810м), зимско искачување и бордање од Демавенд (5671м), бордање по серверната страна на Пик Ленин (7134м) – а на 26ти септември, тој стана првиот Бугар кој бордал (и скијал воопшто) од планина повисока од 8000м: правејќи го историското симнување од врвот на Манаслу (8163м) до над базниот камп (ц. 5000м), без користење на кислород при возењето.

Партнери

Поддржано од

Член на: