Вести

Победничка фотографија на фото конкурсот на ЕХО 2023

1 место - Дејан М. Сајковски, Man and Mountain

Образложение од жирито:
Фотографија која што ја прикажува големината на планината или колку ние сме мали во нејзина споредба..
Фотографија со моќни водечки линии кои уште на прв поглед те носат до субјектот и ја раскажуваат нејзината приказна.
Текстурата на карпата, височината споредена со човечката големина, длабочината и испочитувано
правило на третини (главниот субјект е претсавен во една од третините на фотографијата) се дел од техничките правила кои што се издржани на оваа фотографија.
Јасно претставен предел од агол кој може да предизвика различни чувства кај гледачот, страв од висина, страв од непознато, возбуда, авантура, моќ...

Честитки

Партнери

Поддржано од

Член на: