Вести

Најдобар качувачки филм: „Дом на Боговите“, Мет Пикрофт, В. Британија

?Најдобар качувачки филм: „Дом на Боговите“, Мет Пикрофт, В. Британија
Главното жири на Ехо, оваа година одлучуваше за повеќе категории. Помеѓу нив: најдобар долгометражен филм, најдобар качувачки филм, најдобар алпинистички филм, најдобар култура&природа филм и Гран При.
?Одлуките ги читаше Иво Бару - член на жирито, кој за победничкиот филм во категоријата Најдобар качувачки филм, „Дом на Боговите“ кажа:
Филмот има одличен дух, кој првенствено доаѓа од ликовите. Има точни ритам и темпо кои се во супер сооднос со времетраењето на филмот. Кога би имало награда за музика, сигурно би го предложил овој композитор.

Партнери

Поддржано од

Член на: