Чолитас

Чолитас, Жаим Мурсиего/Пабло Ирабуру (Шпанија), 2019, 80

Пет домородни, Боливиски жени се подготвуваат за уникатна експедиција. Како симбол на слободата и силата – се одлучуваат да се искачат на највисоката планина во Америка.

Партнери