Вурм – Патување низ Шкотска

Вурм – Патување низ Шкотска, Џулиен Худим (Велика Британија), 2020, 3

Ова е краток филм сниман со дрон – без нарација, посветен на шкотскиот пејзаж.

Историјата на Шкотска започнува пред 12000 години, по леденото доба познато како Вурм. Во период од 3 недели, во август 2019 година, снимањето на овој филм се случува во Скај и Мул – низ облаци и дождови. Позади секоја планина, секое езеро и карпа, се откриваат прекрасни пејзажи, водопади и бои создавани низ милиони години. Овој филм е обид да се претстави убавината на земјата.

Партнери