„Јотун“, Микел Сарасола, Шпанија, 2022, 21’

„Јотун“, Микел Сарасола, Шпанија, 2022, 21’

Исланд, земјата на оганот и мразот - е земја со најголема концентрација на водопади во светот и таа е најпопуларна дестинација за екстремните кајакари. И покрај тоа, со оглед на тежината и непристапноста на теренот и реките, како и суровоста на климата – таа не е толку често посетувана територија и има толку многу уште за истражување, од аспект на тој спорт.
Тројца пријатели, имаат цел да влезат во нови долини и да истражуваат реки и водопади кои никогаш претходно не биле видени, ниту симнувани. Не знаејќи го пак тоа, што може таму да најдат, им носи и изненадувања – не секогаш такви, какви што човек можеби ги очекува.

Партнери

Поддржано од

Член на: