„Јадис – Гледајќи наназад“, Себастиен Јам, Франција, 38’, 2023

Во 1787 година, непознат овчар прави прво искачувања на висока планина во Пиринеите. По два века, еден скијач започнува авантура, нурнат во историјата на скијањето и Пиринеизмот – која ќе го доведе до набљудување и на самиот себе.
Преминување водено од пионерите, помеѓу минатото, сегашноста и иднината.
 

Партнери

Поддржано од

Член на: