„Кршлив пејзаж“, Микеле Трентини, Италија, 22’, 2022

Во зимзелената шума на Вал Висденде, во Комелико (Венето, Северна Италија), силно зафатена од невремето Ваја, атмосферските влијанија, ковидот и туризмот – се открива кршливоста на фасцинантната планинска територија, која секако успева да се одбрани, но не’ потсетува на чувството на умереност. 

Партнери

Поддржано од

Член на: