„Планински водичи“, Павол Барабаш, Словачка, 68’, 2022

Поминаа 150 години од иницијалната идеја за организирано водење во планина во Словачка. Оваа стара традиција останува непроменета во нејзината суштина. И денес, планинските водичи се дел од магичниот свет на Татрите. Тие сеуште им помагаат на луѓето да ги исполнат своите соништа и желби – на тие, на кои највисоките врвови инаку би останале недостижни. 
Но, има многу повеќе во овој занает од само слобода, романтика и авантура...

Партнери

Поддржано од

Член на: