„Колеги“, Џеф Томас / Рајан Регер, САД, 2023, 6'

Има некое задоволство кога го водиш животот во правец на тоа да работиш во планините, во комбинацијата на целта и пасијата, со омиленото место за игра. Таков живот живеат хероите кои ги одржуваат ски патеките совршено подготвени за игра, како и ски-лифтовите во функција, кои ги поминуваат своите животи целосно посветени на тоа што не' привлекува сите нас кон заснежените врвови и шуми... Но, има уште и такви, малкумина среќници, кои започнале и нов вид на родителство и го однеле на друго ниво тоа „запознај си го детето со својата работа“...
Пол Морисон е професионален фотограф повеќе од 45 години. Му се придружуваме нему и на неговиот син Иан, во еднодневно уживање на нивниот домашен ски центар.
 

Партнери

Поддржано од

Член на: