„Звучен опсег“, Тими Онил, САД, 2023, 15'

Овој филм споделува приказна за качување без гледање - качување со користење на информациите кои се добиваат од опкружувањето - од звукот, допирот и имагинацијата.
 
Во филмот се прикажува Ерик Вајхајмер, глобален авантурист-спортист и автор, кој е целосно слеп, како качува на голема алпска карпа, длабоко во Сиера Невада.
Приказната е изненадувачка и душевна авантура - благодарение на работата со камера, наративот, како и анимациите користени за претставување на концептот на адаптивно качување.
 

Партнери

Поддржано од

Член на: