„Бјорнебо Свалбард“, Себастиен Варле, Франција, 2023, 34'

Интернационален тим на скијачи, тргнува во авантура на крајниот север - да скија на Арктикот. Целта е да се кампува во суровата дивина на Свалбард, да се истражува и да се скијаат до сега нескијани линии во еден од најспецијалните пејзажи кој овој тим воопшто некогаш ги видел.
Филмот успева да ја прикаже вистинската убавина на овој специјален остров!
 

Партнери

Поддржано од

Член на: