„Надминување“, Мишел Смит, САД, 30’, 2023

По откажувањето од професионалниот велосипедизам, со цел да почне да ужива во качувањето, Адриен Коста, доживува тешка несреќа со која тој го започнува своето патување како адаптивен спортист. Филмот го следи неговиот пат од процесот на закрепнување до врвот на тоа што во моментов претставува адаптивно качување – работејќи на тоа да направи силна првенствена насока во Северните Каскади во сојузната држава Вашингтон во САД, заедно со легендата од Пацифичкиот северо-запад - Марк Ален.Партнери

Поддржано од

Член на: