“Наноси – приказната за Бери Бланчард“, Иван Хјус, Канада, 30’, 2022

Овој филм го следи животот на светски познатиот алпинист Бери Бланчард, кој доживува незгода и се здобива со сериозна мозочна повреда. 
Во таа состојба тој се обидува да раскаже за својот живот, да си објасни што се случило и зошто неговиот живот исполнет со авантура, љубов и трагедија го довел до таа ситуација – и дали ќе се разбуди од тој раскршен свет...

Партнери

Поддржано од

Член на: