„На, во и под Сава“, Рожле Брегар/Рок Рожман, Словенија, 6’, 2023

Опремени со чамец и опрема за нуркање, четворица пријатели се пуштаат по текот на словенечката река Сава во мисија: да ги пронајдат мистериозните „чудовишта со перки“ кои живеат во длабочините на реката, со цел да помогнат во проектот за заштита на реките од брани. 

Партнери

Поддржано од

Член на: