„Што ако...?“, Марко Трибелхорн, Австрија, 8’, 2023

Зимата 2022/2023та година во Алпите беше посебна. Секаде е суво навистина и нема ниту едно парче добар снег. Зборувам со пријатели и луѓе наоколу и ги делиме истите чувства: тажни сме и збунети од ситуацијата.
Што ако ова е нашата иднина? Што ако ова не е исклучок? Што ако ги потрошиме залихите на вода, многу побрзо од очекуваното? И што ако оваа работа – мојата работа како скијач, ја уништува мојата пасија кон скијањето, а посебно за време на лоши зими...
 

Партнери

Поддржано од

Член на: