„Нат до врвот“, Наталиа Мастрота, Италија, 35’, 2022

Три дисциплини (возење велосипед, трчање и планинарење) – една цел: од морето до врвот на планината, најбрзо што се може. Ваков предизвик си поставува Наталиа Мастрота, која тргнувајќи од Гијон, по 10 часа и 50 минути стигнува до врвот на Пику Уриелу. 
Ова не е само спортски, туку личен предизвик за Наталија. Оддавање почит на земјата која ја научила да сонува за врвовите, гледајќи кон нив од морето... Оваа авантура значи и нов почеток во нејзината спортска кариера и сака да биде извор за инспирација за сите жени.

Партнери

Поддржано од

Член на: