„Еголенд“, Игнаси Лопез Фабрегас, Шпанија, 20’, 2022

Марек Молек и Бруно Граси се на дофат од стигнување до врвот на Големиот Трол – последната и најтешка планина за искачување. Меѓутоа, многу силно невреме, како и заморот и лошите снежни услови на планината, ги попречуваат во нивната цел – која е на дофат на нивните раце... Бруно и Марек се расправаат околу тоа дали треба да ја кажат вистината или не. За време на тешкото симнување, едниот се обидува да го убеди другиот – по секоја цена. Во меѓувреме, Мајк Бејкон, специјален кореспондент за експедицијата, кој ги покрива вестите за нивното искачување, не може да стапи во контакт со нив и нервозно чека во базниот камп...

Партнери

Поддржано од

Член на: