„Во планината“, Елеонора Мастропјетро, Италија, 2023, 70'

Сезона помината покрај италијанските жичари во масивот на Мон Блан. Машината, работниците и корисниците се претставени како главни актери во шоуто дизајнирано да ги поместува границите на природата.
При претставувањето на секојдневните рутини и однесувањето на уживателите во оваа сцена, филмот ги истражува односите помеѓу технологијата, туризмот и алпинизмот, градовите и модернизмот, набљудувањето и сцената, претставувањето и искуството...

Партнери

Поддржано од

Член на: