„Кревање од длабокото“, Метју Риц, САД, 2023, 94'

Со раскажување од Џејсон Момоа, овој филм ја просветлува виталната врска помеѓу длабокиот океан и одржливиот живот на Земјата. Документарецот исто така следи и рударска стартап компанија, во нејзината потрага по финансиери, позитивно мислење од јавноста, како и дозволи од меѓународните соодветни авторитети - за добивање дозволи за рударски активности на Пацифичкото океанско дно.

Партнери

Поддржано од

Член на: