„Помеѓу морето и небото“, Сандра Ланштајнер - Вагнер, Австрија, 2023, 15'

Овој филм претставува визуелно восхитувачка и емотивна приказна, која ја води публиката во прекрасна и инспиративна турно авантура во волшебните Линген Алпи, високо над Арктичкиот круг.
 
Во таа недопрена дивина, австриските фрирајдери, Сандра Ланштајнер-Вагнер и Давид Видауер имаат цел да уживаат скијајќи под Северните светла и филмот го прикажува автентичното патување на овие двајце пријатели и ски-водичи, во нивната авантура низ непредвидливото Арктичко време и сите предизвици кои произлегуваат да се биде на такво изолирано место.
 
Со поставеноста на сцената во Линген Алпите, филмот ја прославува длабоката врска помеѓу природата и човековата амбиција и многу лесно ја привлекува публиката кон авантурата, додавајќи на тоа и мешавина на посветеност, хумор и пасија кон планините и скијањето...
 

Партнери

Поддржано од

Член на: