„Следна е Сагармата“, Мартин Ивар Едстром, Шведска, 2023, 12'

Мала организација на локални Шерпаси, започнува проект за решавање на проблемот со справување со отпадоците околу Монт Еверест.
Соочувајќи се со експлозивната експанзија на туризмот во последните неколку децении, тие се посветуваат на тоа да ја сменат плимата на отпадоци и пластика од планината - еден посетител по друг...
 

Партнери

Поддржано од

Член на: