"Land Talk: Alpine France", Лаура Махлер, Обединето кралство, 2023, 10'

Land Talk е еколошки историски проект од Универзитетот Стендфорд.

A'Land Talk' е документација запромена на пејзажот.

Локалните луѓе интимно се запознаени со едно место, даваат сведоштво за промената што ја виделе во текот на подолго време.

Целта е да се научи од овие сложени и неспоредливи набљудувања и да се додаде подлабоко, детално разбирање на промените во животната средина низ целиот свет.

Партнери

Поддржано од

Член на: