Вести

Зборови на благодарност од победниците

По објавувањето на победниците, ги добивме овие зборови на благодарност од авторите на филмовите кои добија Гран При награда и награда за Најдобар краткометражен филм:

Дејв О’Лески - режисер на „Одметник: Легендата за Фред Беки“, филм кој ја доби Гран При наградата на Ехо 2017:Палмер Морс и Метју Микелсен - автори на „Слушање“, филм кој ја доби наградата за Најдобар краткометражен филм на Ехо 2017:
Многу сме возбудени и почестени што ја добиваме наградата за „Најдобар краткометражен филм“. Изразуваме благодарност до Фестивалот на планински филм ЕХО и до публиката – за комуникацијата со нашето дело.0
Со прикажувањето на нашиот филм во изминатата година, ни стана јасно дека идејата за зачувувањето на тивките простори и слушањето на природата, ги надминува културите и јазиците.
Како што Гордон Хемптон поетично го кажува тоа во нашиот филм: „Тишината е суштината на душата“. Се надеваме дека неговите зборови и „Слушање“ ќе ве инспирираат да трагате по тишината и да откриете што таа чува за вас.
Со понизност и благодарност, Палмер Морс и Метју Микелсен.

Партнери

Поддржано од

Член на: