Вести

Специјално признание во категоријата Краток филм: „Легендата за Златорог“

Специјално признание во категоријата Краток филм: „Легендата за Златорог“
Поради естетскиот пристап, емотивната приказна и волшебната анимација, решивме да дадеме и специјално признание за филмот „Легендата за Златорог“ на режисерката Леа Вучко. Оваа адаптирана приказна од стара словенска легенда, на фантастичен начин не зема во магичниот свет каде се судруваат човековата суетност, наспроти моќта на коегзистенцијата која постои во природата.
Благодариме Drim Short Film Festival

Партнери

Поддржано од

Член на: