Вести

Гран При: „Во планините и назад“, Мајк Квингли, Канада

? Гран При: „Во планините и назад“, Мајк Квингли, Канада
Главното жири на Ехо, оваа година одлучуваше за повеќе категории. Помеѓу нив: најдобар долгометражен филм, најдобар качувачки филм, најдобар алпинистички филм, најдобар култура&природа филм и Гран При.
? Одлуките ги читаше Иво Бару - член на жирито, кој за Гран При наградениот филм, „Во планините и назад“ кажа:
Топол и емотивен, филмот се занимава со опасностите и можните загуби од практикувањето зимски спортови. Конкретните примери се срцепарателни, ама веројатно тоа е ефективен начин да се испрати порака дека човек на планина, поготово во зима би требало да биде постојано „на штрек“.
Честитаме!

Партнери

Поддржано од

Член на: